Nationale Straatvoetbaldag

5 mei 2015 om 9:00

Op dinsdag 5 mei 2015 organiseren stichting Mooi!, de gemeente Zoetermeer, stichting On Time, Dirk van de Broek, Participarte, Vestia en de SVBN de Nationale Straatvoetbaldag Palenstein in het teken van ‘samenspel, ‘respect, ‘plezier’ en ‘vrijheid’. Het evenement zal van 9.00 tot 17.00 plaatsvinden op het plein aan Rakkersveld 147 in Palenstein.

De 8e editie van de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ staat weer voor de deur en het belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden in alle 30 deelnemende gemeenten. Ook stichting Mooi!, de gemeente Zoetermeer, stichting On Time, Dirk van de Broek, Participarte, Vestia en de Stichting Straatvoetbalbond Nederland (SVBN) slaan de handen ineen om komend jaar weer een succesvol en sportief wijkfeest te organiseren!

De Nationale Straatvoetbaldag draait om meer dan alleen de sport zelf. Deze dag staat in het teken van ‘samenspel’, ‘respect’, ‘plezier’ en ‘vrijheid’. Zo worden buurtbewoners, jongeren en vrijwilligers actief betrokken bij zowel de voorbereidingen als de uitvoering van dit evenement.
Hiermee trachten stichting Mooi!, de gemeente Zoetermeer, stichting On Time, Dirk van de Broek, Participarte, Vestia en de SVBN buurtbewoners op een ongedwongen manier met elkaar in contact te laten komen in een sportieve setting. Naast het straatvoetbaltoernooi is er namelijk voor ieder wat te beleven op deze dag! Zo worden er op 5 mei muziek gedraaid, dance-acts gedaan, is er multiculturele catering en op de Richard Krajicek Foundation playground is er een pannaveld geplaatst. En dit alles onder het motto: ‘Speel jezelf vrij, op 5 mei!”

Nationale Straatvoetbalkampioenschappen (NSVK)

De '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' is de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De winnaars die voortkomen uit de voorrondes op 5 mei stromen door naar de landelijke finale van dit kampioenschap.

Op deze landelijke finale zullen teams uit verschillende wijken in Nederland elkaar ontmoeten en spelen om de titel ‘Straatvoetbalkampioen van Nederland 2015’. Op deze dag is iedereen welkom: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Terug naar agenda