Nationale straatvoetbaldag

5 mei 2014 - Hele dag

De 7e editie van 'de 5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' staat weer voor de deur en het belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden in alle 30 deelnemende gemeenten. De Straatvoetbalbond Nederland (SVBN), de gemeente Zoetermeer, stichting MOOI! en Fithealth slaan hun handen ineen om een succesvol en sportief straatvoebaltoernooi in Palenstein te organiseren!

Lokale organisaties

Dit jaar is de samenwerking tussen SVBN en de gemeente Zoetermeer, stichting MOOI! en Fithealth voor de eerste keer opgezet. Daarnaast staat de betrokkenheid van buurtbewoners, culturele instellingen, buurthuizen en winkels hoog in het vaandel. Mede hierdoor is de ‘5 mei: Nationale Straatvoetbaldag’ ook echt een bijzonder evenement!

Het draait bij de Nationale Straatvoetbaldag niet alleen om de sport zelf. Centraal staat de saamhorigheid in de wijk en het is dan ook een toernooi voor en door de buurt. Zowel in de organisatie als bij de uitvoering hebben buurtbewoners veel inbreng en dat is terug te zien in de geplande nevenactiviteiten.

'5 mei Nationale Straatvoetbaldag'

Zoals ieder jaar is de '5 mei: Nationale Straatvoetbaldag' de aftrap van de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. De winnaars die voortkomen uit de voorrondes op 5 mei stromen door naar de landelijke finale op zaterdag 7 juni in Rotterdam Delfshaven.

Op deze landelijke finale zullen teams uit verschillende wijken in Nederland uitgaan maken wie zich mag kronen tot ‘Nationaal Straatvoetbalkampioen’. Op deze dag is iedereen welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugde. De SVBN haalt op zaterdag 7 juni alles uit de kast om een groot feest te organiseren voor de deelnemers en belangstellende uit de verschillende wijken.

Het straatvoetbaltoernooi in Palenstein

Het toernooi vindt plaats op het plein aan het Rakkersveld 243-245 voor Fithealth/stichting MOOI! De wedstrijden voor de jongste kinderen starten om 10.00, om 16.00 ’s middags zal het toernooi afgesloten worden. De teams mogen uit maximaal 8 spelers bestaan, er mag constant doorgewisseld worden. We spelen 5 tegen 5 inclusief keeper. De afmetingen van de voetbalboarding zijn 16-20 meter. De wedstrijden duren 10 minuten. Uiteraard zijn er prijzen te winnen!

Teams kunnen deelnemen in de volgende leeftijdscategorieën: 1. 6 t/m 9 jaar: mix 2. 10 t/m 12 jaar; jongens of meisjes 3. 13 t/m 15 jaar; jongens of meisjes 4. 16+: heren of dames

Meedoen? Inschrijven kan via onze website: www.svbn.nl of via buurtsportcoach Palenstein Johan Huurman: j.huurman@zoetermeer.nl (06-21717210).

Terug naar agenda