Palenstein Sport

24 september 2016 om 13:00

Stichting Buurtwerk, Stichting Mooi!, Jij Doet! en de gemeente Zoetermeer organiseren gezamenlijk op zaterdag 24 september van 13:00 tot 16:00 ‘Palenstein Sport’.

Palenstein Sport is een onderdeel van de week van Palestein. In deze feestelijke week, waarin ook de partners Stichting Piëzo, Middin en Palet Welzijn veel feestelijke activiteiten organiseren, zal de nadruk komen te liggen op gezondheid en bewegen.

Op 24 september zullen er op verschillende locaties sportieve activiteiten zijn: sporthal Castellum, sportcentrum Fithealth, RKF playground, het basketbalveld, de skatebaan, het openluchttheater en uiteraard het nieuwe kunstgrasveld. Verschillende sportverenigingen en sportorganisaties hebben hun medewerking verleend aan deze dag: Soccerstars (voetballen), Fitheatlth (fitness) , Boxing Club Zoetermeer (boksen/kickboksen), Jessica Dansen (stijldansen, salsa, enz.), Zoebas (basketbal) en nog veel meer! In het openluchttheater zal kan men meedoen aan line dance en komt Olga Commandeur, bekend van het tv-programma "Nederland in Beweging!", heerlijk bewegen, iedereen kan meedoen!

Wij willen bewoners, zowel jong en oud, kennis laten maken met deze sporten in onze wijk. Bij deze kennismaking wordt rekening gehouden met ieders mogelijkheden. Bewoners die al lang niet gesport hebben, zijn ook welkom om te kijken of ze toch weer iets kunnen doen aan hun conditie en gezondheid. De kinderen ontvangen van de organisatie een aftekenkaart, met deze kaart gaan ze langs de activiteiten, bij een volle kaart krijgen ze een kadootje mee. Er is ook een springkussen voor de allerkleinste kinderen en een pannaveld voor de fanatieke voetballers. Iedere bezoeker krijgt van ons gratis een kopje koffie of limonade!

De opening zal verricht worden door wethouder Taco Kuiper om 13.00 op het neiuwe kunstgrasveld. Als klap op de vuurpijl zal om 15.45 een Colorrun georganiseerd worden door Jij Doet! De Colorrun (waarin iedereen onder het uitwasbare poeder wordt gegooid) zal eindigen in het openluchttheater. Kom, doe mee! Sporten is gezond en voor iedereen!

Namens de organisatie van Palenstein Sport, Johan Huurman

Terug naar agenda