Wijkveiligheidsavond

14 april 2015 om 20:00

Heeft u ideeën of een mening over de veiligheid in uw wijk? Vraagt u zich weleens af of uw woning goed is beveiligd tegen inbraak of brand? Of wat u zelf kunt doen om veiliger te wonen? Kom dan naar de wijkveiligheidsavond op dinsdag 14 april van 20.00 tot 22.00 uur bij Jongerencentrum Castellum Palenstein (Rakkersveld 147).

Een belangrijke bijeenkomst waarin u kunt aangeven wat er beter kan op het gebied van veiligheid in uw buurt! Alle bewoners van Palenstein zijn welkom.

U kunt in gesprek gaan met burgemeester Aptroot, Petra Verhoekx, politiechef van Zoetermeer en wijkwethouder Taco Kuiper. Daarna vinden er twee workshops plaats over inbraakpreventie en brandveiligheid.

Wijkveiligheidsavond

Het doel van de bezoeken is om de stand van zaken op het gebied van de veiligheid met de bewoners te bespreken en om waar nodig maatregelen te nemen. Ook krijgen de wijkbewoners een terugkoppeling over zaken die vorig jaar tijdens de veiligheidsbijeenkomst zijn gemeld en besproken. Na afloop kunt u met buurtgenoten napraten onder het genot van een drankje. Voorafgaand aan de bijeenkomst maakt het gezelschap een ronde langs veilige en onveilige situaties in Palenstein.

Workshop Inbraakpreventie en Brandveilig Wonen

De deur op slot, de ramen dicht en kaarsen uitblazen zijn vanzelfsprekende zaken waar u ongetwijfeld goed op let. Maar wat kunt u nog meer doen om veilig te wonen? Op deze avond zijn er twee workshops waarin u tips krijgt over hoe u het risico op een inbraak en brand in uw woning verkleint. De brandweer geeft een workshop over brandveiligheid en een preventieadviseur van de gemeente geeft tips om inbraken te voorkomen.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via de wijkpost wijkpostcentrum@zoetermeer.nl of 079-346 9001. Geef hierbij uw naam, adres, postcode, telefoonnummer en met hoeveel personen u komt door.

Programma

20.00 uur Inloop

20.15 uur Welkom door plaatsvervangend wijkregisseur Sabrina Verbarendse

20.20 uur Introductie veiligheid door burgemeester Ch.B. Aptroot

20.30 uur • In gesprek met burgemeester, wethouder en politie • Workshop Inbraakpreventie • Workshop Brandveilig Wonen

21.40 uur Gezamenlijke terugkoppeling

21.55 uur Afsluiting

22.00 uur Gelegenheid om een drankje te drinken

Terug naar agenda