De corporaties De Goede Woning, Vestia Zoetermeer en Vidomes hebben samen met de gemeente Zoetermeer een wijkvisie gemaakt voor de wijk Palenstein.

De wijkvisie

De vernieuwde wijkvisie beschrijft een gezinsvriendelijke, groene en levendige stadswijk, waarin rekening is gehouden met de wensen van bewoners. Hoog- en laagbouw wisselen elkaar af in een prettige wijk met een parkachtig karakter.  

Vrijwel het hele openbare gebied wordt opnieuw ingericht, met veel groen en water, waaronder een nieuwe singel en een waterspeelplaats. Palenstein krijgt ook een betere aansluiting op de omliggende wijken (Oude Dorp, Stadshart, en Culturele As).  

Om de wijkvisie te kunnen realiseren, worden vijf galerijflats gesloopt. Daar komt gevarieerde nieuwbouw voor terug. In totaal worden zo´n 730 nieuwe woningen gebouwd, 3.500 m2 aan winkels, en 2.000 m2 aan maatschappelijk onroerend goed. 

Gezinsvriendelijke stadswijk

Palenstein wordt een gezinsvriendelijke, ruim opgezette stadswijk. Groen en waterrijk, met een parkachtige uitstraling.

Om ruimte te maken voor de vernieuwing worden vijf hoogbouwflats gesloopt en het winkelcentrum verplaatst en vernieuwd. Er komen eengezinswoningen en appartementen in diverse soorten, maten en prijsklassen. Koop en huur.

Lees hier de Visiekrant.

Klik hier voor de Wijkvisie.