Bereikbaar Palenstein

Door de sloop- en nieuwbouwactiviteiten in de wijk wijzigt de bereikbaarheid van Palenstein voortdurend. Er kunnen omleidingen en afsluitingen zijn, waardoor wegen, die u wellicht gewend bent om te gebruiken, (tijdelijk) afgesloten of omgeleid worden. De gemeente en woningcorporaties doen hun best om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Om ervoor te zorgen dat u niet op onverwachte afsluitingen stuit, informeren wij u over alle ingrijpende verkeersmatregelen met een huis-aan-huis verspreide brief. Tussentijdse kleine wijzigingen worden gepubliceerd op deze website. Hier vindt u ook de meest recente informatie over de bereikbaarheid van de wijk. Check deze site dan ook geregeld, zo komt u niet voor verrassingen te staan als u onderweg bent.

Oktober 2020 - Verkeersmaatregelen

Om het gebied van de Diederik van Teilingenlaan en het Ambachtsherenpad opnieuw in te richten, vinden sinds oktober werkzaamheden plaats. Rond het Croesinckplein, Ambachtsherenpad en het fietspad richting het Sandrinapad leggen we riolering en kabels en leidingen aan. De werkzaamheden vinden in fases plaats en duren tot eind februari 2021.

Afsluitingen
De bestrating van het Croesinckplein, tussen het winkelcentrum en het Castellum, is voor een gedeelte opgebroken en met hekken afgezet. De afzettingen staan getekend op een kaartje. Het kaartje kunt u bekijken via onderstaande link.

Loopplaten Ambachtsherenpad
Voor de gevels aan het Ambachtsherenpad komen loopplaten, zodat de woningen en bedrijven bereikbaar blijven. Dit is nodig om de riolering aan te kunnen leggen. Daarna komen er kabels en leidingen in de grond. Dit duurt een aantal maanden. Als de werkzaamheden zijn afgerond, herstellen we de bestrating.
Omwonenden zijn door middel van een huis-aan-huis brief op de hoogte gesteld.

20201019 Bewonersbrief loopplaten
20201019 Bijlage kaartje loopplaten

Oktober 2019

Door de sloop van de twee flats van Vidomes, de Goeswijn vd Poelflat en de Dirc van de Doortogeflat, is de verkeerssituatie ingrijpend gewijzigd. Omwonenden zijn door middel van een huis-aan-huis brief van de aanvullende veiligheidsmaatregelen op de hoogte gesteld.

20191003_bewonersbrief 2 omwonenden sloop D vd Doortogenlaan en G vd Poellaan.pdf
 

Mei 2019

Bij het te nieuw te bouwen woon- en winkelcentrum zijn 80 nieuwe parkeerplaatsen opgeleverd en in gebruik genomen.

20190205_Bewonersbrief Palenstein.pdf