Tango Locatie

Het pompstation van Tango en de activiteiten van garagebedrijf Auto Ambacht zijn al geruime tijd verdwenen uit Palenstein. Wat overblijft is het karakteristieke pandje, sinds kort eigendom van de gemeente, aan de Ambachtsherenlaan.

 

De oude Tango Garage in Palenstein wordt nu verbouwd tot Living Lab Palenstein Aardgasvrij: een vernieuwende leeromgeving rondom de energietransitie waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Studenten en scholieren kunnen hier in de praktijk aan de slag tijdens de bouw van de aardgasvrije wijk Palenstein.

 

Om het living lab in de voormalige garage te realiseren, stelt de gemeente het gebouw voor twee jaar beschikbaar aan het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology. In mei is een bruikleenovereenkomst getekend om het gebruik van de locatie voor de komende twee jaar vast te leggen.

 

De verbouwing van garage tot leeromgeving is inmiddels gestart. Al tijdens de verbouwing werken studenten met bedrijven samen om direct te leren van de praktijk. Ook in de verbouwing speelt duurzaamheid een hoofdrol; er worden zoveel mogelijk oude bouwmaterialen hergebruikt. In september moet het gebouw klaar zijn. Tegelijkertijd met nieuwe schooljaar wordt het living lab dan in gebruik genomen.

 

Voor meer informatie: kijk op http://civ-smarttechnology.nl/project/living-lab-palenstein-aardgasvrij/

Werk samen met studenten en docenten aan de energietransitie. Zonder mensen geen transitie!

Let's Tango - Doe mee met Living Lab Palenstein!