Leefplek

Op een steenworp afstand van het centrum ligt de gezinsvriendelijke stadswijk Palenstein. Wie er doorheen wandelt, zal het direct opvallen: De rust, het frisse groen en weinig autoverkeer. U kunt er de vogels volop horen fluiten. Met karakteristieke buurtjes en een veelheid aan woningen. Of u nu wilt huren of kopen of wilt wonen in een appartement of eengezinswoning, het is een wijk waar velen zich thuis voelen.

Kindvriendelijk

Rond de watersingel en op de pleintjes spelen kinderen veilig buiten. Grote speelplekken, zoals een waterspeelplaats en de Tipituin (speelnatuur), liggen centraal in de groene wijk. Er zijn drie basisscholen en het voortgezet onderwijs ligt om de hoek.
 

Voorzieningen

Palenstein heeft veel voorzieningen in huis. Er is een halte voor de RandstadRail, een winkelcentrum, een gezondheidscentrum, een wijkontmoetingscentrum met kinderopvang,een Krajicekveld en een grote sportzaal. Wilt u meer vertier? Op loopafstand bent u in het Stadshart met de vele winkels en terrassen of in de historische Dorpsstraat.
 

Duurzaam

Bijzonder is het project aardgasvrij Palenstein, waarbij aardgas vervangen wordt door duurzame energie. Door grootschalige renovatie moet de wijk uiterlijk 2040 geheel aardgasvrij zijn. Palenstein is hiermee een voorbeeldwijk voor een duurzaam en groen Zoetermeer.

 

Jeugd

Voorzieningen