Bereikbaarheid Welkom2 en woontoren Croesinckplein

Update 20 januari 2023

Naar nu bekend is geworden starten de werkzaamheden begin februari. De precieze datum is nog niet bekend. Zodra er een startdatum bekend is zal deze door de aannemer aan de omgeving worden gecommuniceerd.

6 Januari 2023

De gemeente start met het gereedmaken van het bouwterrein op de plek van het voormalig winkelcentrum Palenstein. Dit zijn voorbereidende werkzaamheden die de gemeente uitvoert voor het bouwproject van Vidomes van 84 woningen.

Het bouwrijp maken van het bouwterrein heeft gevolgen voor het parkeerterrein van het voormalige winkelcentrum, Welkom2 en de woontoren aan het Croesinckplein. Tot eind 2024 is het niet mogelijk om hier te parkeren. Wij beseffen dat deze situatie hinder zal geven.

Wat gaat er gebeuren?
In januari 2023 starten de werkzaamheden op het parkeerterrein en entreegebied van Welkom2 en de woontoren aan het Croesinckplein. Aannemer van Zundert Sloopwerken start dan met het verwijderen van het asfalt voor de entree van Welkom2 en de woontoren.

Parkeren
Vanaf de 3e of 4e week van januari 2023 is het niet meer mogelijk om uw auto te parkeren op het parkeerterrein. U kunt uw auto parkeren op de parkeerplekken langs de Du Meelaan. Ook is er op ongeveer vijf minuten loopafstand een parkeerterrein bij het voormalige Monuta-gebouw, waarvan op dit moment weinig gebruikt wordt gemaakt. Een veilige looproute naar dit parkeerterrein staat met borden aangegeven. De entrees van Welkom2 en de woontoren blijven bereikbaar met de auto. Gedurende de hele bouwperiode blijven er voor de entrees een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. U vindt de parkeermogelijkheden op bijgaande plattegrond.

Helaas is het niet mogelijk om te parkeren langs de gedempte singel, zoals eerder met u is gecommuniceerd. Dit is niet mogelijk, omdat de VVE van de woontoren plannen heeft om het gebouw te verduurzamen. Zij verwachten de ruimte op de gedempte singel tot ongeveer halverwege 2024 nodig te hebben als bouwplaats. Als de verduurzaming is afgerond wordt het terrein permanent ingericht met extra parkeerplaatsen.

Toegankelijkheid
De entrees van Welkom2 en de woontoren Croesinckplein blijven bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Veilige loop- en fietsroutes zullen met borden worden aangegeven. U vindt deze routes op bijgaande plattegrond. Ook zal de toegang tot het parkeerdek toegankelijk blijven en bereikbaar vanuit alle ingangen.

Plattegrond bij Bewonersbrief bereikbaarheid Welkom2 en woontoren Croesinckplein

Planning
De werkzaamheden starten in de 3e of 4e week van januari 2023 en duren naar verwachting tot december 2024. Weersinvloeden en andere (onvoorziene) omstandigheden kunnen het werk verstoren. Dit kan mogelijk leiden tot verschuivingen in de planning.

Veiligheid
Tijdens de werkzaamheden is het terrein afgezet met betonblokken (‘barriers’). De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens het werk te waarborgen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. We vragen dan ook uw medewerking bij het opvolgen van de aanwijzingen.

De bewoners van de woontoren aan het Croesinckplein en de huurders van Welkom2 zijn door onderstaande bewonersbrief op de hoogte gesteld.

20230105 Bewonersbrief Bereikbaarheid Welkom2 en woontoren Croesinckplein.pdf

Nieuwsoverzicht
Photo for Bereikbaarheid Welkom2 en woontoren Croesinckplein