Bewonersavond ontwikkeling Van Aalstlaan 24

De gemeente wil de locatie aan de Van Aalstlaan 24 ontwikkelen met de bouw van (woonzorg)woningen en een nieuwe invulling voor het bestaande Monuta-gebouw. Voordat we op zoek gaan naar een projectontwikkelaar, zijn we met de buurtbewoners in gesprek gegaan.

Uitgangspunten voor nieuwbouw Van Aalstlaan naar gemeenteraad

De gemeente heeft, met inbreng van bewoners, uitgangspunten opgesteld voor het bouwen van woningen op de locatie van de Van Aalstlaan 24 en het voormalige Monuta-gebouw. Het college van burgemeester en wethouders legt de uitgangspunten voor aan de gemeenteraad. Zodra de gemeenteraad akkoord is, start de selectieprocedure voor een projectontwikkelaar. Dat is naar verwachting dit voorjaar. Meer informatie vindt u op www.zoetermeer.nl/vanaaltslaan.

Sfeerverslag

Donderdagavond 15 september vond in het CKC een bijeenkomst plaats voor omwonenden en belanghebbenden om mee te denken over de invulling van het gebied aan de Van Aalstlaan 24. De sfeer van de avond was gemoedelijk. Ongeveer 35 mensen bezochten de bijeenkomst, onder hen omwonenden, een aantal huidige gebruikers van het Monuta-gebouw, geïnteresseerden in woonzorgwoningen en een aantal raadsleden. Wethouder Ronald Weerwag heette de aanwezigen welkom. De projectleider en de stedenbouwkundige van de gemeente gaven een korte toelichting op het proces en op de gewenste ontwikkeling, daarna werd het gesprek gevoerd aan verschillende thematafels.

Meer info over de beoogde ontwikkeling en het sfeerverslag van de avond, vind je op www.zoetermeer.nl/vanaalstlaan24

 

Nieuwsoverzicht
Photo for Bewonersavond ontwikkeling Van Aalstlaan 24