Burgemeester reikt eerste sleutel uit in Stadskwartier Palenstein

De eerste huurders van Stadskwartier Palenstein hebben maandag 10 mei de sleutel van hun nieuwe duurzame woning van woningcorporatie De Goede Woning ontvangen. Burgemeester Michel Bezuijen was aanwezig om symbolisch de eerste sleutel uit te reiken aan de nieuwe bewoners; dhr. en mw. Buijs.

Zes gebouwen

Aan de Jan van Beierenlaan bouwt De Goede Woning 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, twee supermarkten en een aantal kleinere winkels. Het duurzame woon- en winkelcentrum bestaat uit 6 gebouwen: Barones, Markies, Gravin, Ridder, Hertog en Koningin. Deze week en volgende week ontvangen de bewoners van de eerste twee gebouwen de sleutels. Het tweede deel van Stadskwartier Palenstein is nog in aanbouw. Naar verwachting wordt de bouw van het volledige woon- en winkelcentrum eind dit jaar afgerond. Dan gaan ook de eerste nieuwe winkels open. Het hoogste punt van Stadskwartier Palenstein is op 15 april 2021 bereikt.

Trots

De gebouwen zijn aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en van individuele bodemwarmtepompen. “We zijn oprecht trots op dit nieuwbouwproject“, vertelt Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning. “Niet alleen omdat het een mooie mix is van sociale en middenhuurwoningen waarmee we de doorstroming extra op gang brengen, ook omdat het een mooie aanvulling is voor de wijk Palenstein. Doordat de woningen duurzaam en goed geïsoleerd zijn, zijn de energielasten lager dan in een standaard woning.”

Op de foto:

Burgemeester Michel Bezuijen en Mariëtte Heemskerk, directeur-bestuurder van De Goede Woning, overhandigen de eerste sleutel en bloemen aan dhr. en mw. Buijs. Fotograaf: MG Fotografie

 

 

 

Nieuwsoverzicht
Photo for Burgemeester reikt eerste sleutel uit in Stadskwartier Palenstein