Dag van Palenstein: terugblik

Net als vorig jaar kwam de regen met bakken uit de hemel. De ‘Kom naar Buiten’ dag van Palenstein werd zo toch nog omgedraaid naar ‘Kom naar binnen’ want gelukkig boden de sportzalen en locatie van InZet aan het Rakkersveld een droog alternatief hiervoor. De vrolijkheid was er niet minder om.

In de sportzalen konden kinderen meedoen aan dansworkshops, bubbel voetbal, korfbal en werden ze geschminkt. Beneden genoten ouderen van het Vonkje van Golden Oldies line dance en was er een informatiemarkt. Bezoekers werden bij de ingang begroet door een ‘kok’ die lekkere hapjes aanbood en uitleg gaf over elektrisch koken. Een team van de gemeente, woningbouwverenigingen en DEZO gaf informatie over de verschillende bouwprojecten de energietransitie. En kinderen van de Piezo talentacademie maakten onder leiding van Stedenbouwkundige Foke de Jong een eigen maquette van ‘hun’ stukje Palenstein. Daarnaast konen bezoekers genieten van een buurtbakkie of een gesprekje over het leven bij de KOM naar Buiten bus. Ook waren de wijkagent, wijkhandhaver en Wijk en Agent Samen team aanwezig om vragen van inwoners te beantwoorden.

Wethouder Robin Paalvast bracht op zijn laatste werkdag een bezoek aan de Dag van Palenstein, de wijk waar hij zich de afgelopen jaren voor heeft ingezet. Ik gaf al eerder aan dat ik  trots ben op Palenstein, ‘De mensen maken hier het verschil. Ook vandaag ben ik weer even hartelijk, warm en gastvrij ontvangen.’ Wijkregisseur Sandra Rispens beaamt dit. Ze voegt daaraan toe ‘Dit soort ontmoetingen waar bewoners in gesprek raken met wijkteamleden, elkaar én geïnformeerd worden over onderwerpen die in hun wijk spelen zijn belangrijk. Dit blijven we ook komende jaren herhalen.’

 

 

 

Nieuwsoverzicht
Photo for Dag van Palenstein: terugblik