De Singelbuurt: appartementen

Op de plek waar eerst de flats aan de Goeswijn van der Poellaan en Dirc van Doortogelaan stonden is plaatsgemaakt voor De Singelbuurt. De Singelbuurt bestaat uit 67 sociale huurappartementen, 57 koopwoningen en een mooi ontworpen binnenterrein met 120 parkeerplaatsen. Het project heeft een hoog duurzaamheidsniveau en is het één na laatste nieuwbouwproject van Vidomes in Palenstein.

Energiezuinig
Alle appartementen worden voorzien van het BENG-label (Bijna Energie Neutraal Gebouwd). Het regenwater wordt straks opgevangen via een groen dak van sedumplantjes. De zonnepanelen wekken voldoende stroom op voor alle voorzieningen in de algemene ruimten, zoals liften en de verlichting. De energie die overblijft wordt gebruikt om de e-bike oplaadpunten van stroom te voorzien. Zo kan straks elke huurder profiteren van goedkope zonnestroom. Ook het binnenterrein wordt duurzaam ingericht met gerecyclede klinkers en wordt regenwater opgevangen en wordt er ledverlichting aangebracht. Dit nieuwbouwproject is ontworpen door Steenhuis Bukman architecten uit Delft en wordt gebouwd door Heembouw Wonen uit Roelofarendsveen.

Stand van zaken
Nadat het bestemmingsplan was gewijzigd en de omgevingsvergunning was verleend, werden voorbereidende werkzaamheden gestart voor de bouwstart. De gemeente heeft de bouwrijp werkzaamheden afgerond. In mei zullen de nutsbedrijven de kabels en leidingen omleggen zodat begin juni de grond wordt overgedragen aan Vidomes. Daarna kan de eerste paal de grond in. De verwachte oplevering van de appartementen is eind 2023/begin 2024.

Nieuwsoverzicht