Flat aan Van Aalstlaan wordt energiezuinig

De flat van Vestia aan de Van Aalstlaan wordt opgeknapt en energiezuiniger gemaakt. De voorbereidingen starten in juni. De woningen zijn gebouwd in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Nu, bijna 50 jaar later, zijn de eisen voor bijvoorbeeld isolatie en ventilatie veranderd. Daarom is het nodig dat we onderhoudswerkzaamheden uitvoeren en de woningen comfortabeler en energiezuiniger maken. Eind januari haalden we 70% akkoord op bij de bewoners.

Wat gaan we doen?
We verbeteren de isolatie van de woningen en het woongebouw. En we bereiden de woningen voor op het toekomstige warmtenet. Hiervoor vervangen we het verwarmings- en warmtapwater systeem. Zo zijn de woningen straks energiezuiniger en klaar voor een toekomst zonder gas. De werkzaamheden vinden plaats in de woningen, aan de gevels en het dak. Ook pakken we de algemene ruimten, liften en entree aan. We starten in juni 2022 met de voorbereidingen en in november 2022 met de eerste woningen. We verwachten in november 2023 helemaal klaar te zijn.

Bewoners tijdelijk naar een logeerwoning
We voeren de werkzaamheden in bewoonde staat uit. We adviseren de bewoners om tijdens de aanpak van de woning in een logeerwoning te verblijven. Dit vanwege de overlast in de woningen en omdat enkele voorzieningen tijdelijk niet zullen werken. Hoe lang de werkzaamheden in de woningen duren, hangt af van de hoeveelheid werk. Dit kan per woning verschillen. De werkzaamheden duren maximaal 15 werkdagen per woning. We bieden een logeerwoning en hulp bij het verplaatsen van de spullen aan

Nieuwsoverzicht
Photo for Flat aan Van Aalstlaan wordt energiezuinig