Graven waterpartij Van Aalstpark

Binnenkort starten in uw buurt werkzaamheden voor de aanleg van een waterpartij in het Van Aalstpark. Het nieuwe water dient straks als waterberging.

Wat gaat er gebeuren?
In de week van 12 september 2022 start aannemer Van Wijk met het graven van een waterpartij in het Van Aalstpark (zie tekening). Op de tekening is de nieuwe waterberging te zien als lichtblauwe waterstrook, die aansluit op de bestaande waterberging (donderblauw). De nieuwe waterberging vervangt voor een deel het water van de singel aan de Du Meelaan die zal worden gedempt (staat niet op het kaartje). Met de nieuwe waterberging komt er een betere verbinding tussen diverse wateren.

Planning
De werkzaamheden starten in de week van 12 september en duren naar verwachting tot en met de week van 5 november 2022. Weersinvloeden en andere (onvoorziene) omstandigheden kunnen het werk verstoren. Dit kan mogelijk leiden tot verschuivingen in de planning.

Wat betekent dit voor u?
Tijdens de werkzaamheden maakt de aannemer gebruik van een pomp om het grondwater weg te pompen. Het is een geluid gedempte dieselpomp. Hoelang en wanneer de pomp draait hangt af van de hoeveelheid neerslag die er valt en het water dan te hoog komt te staan. De pompen kunnen overdag aan staan maar kunnen ook ‘s nachts aangaan om het grondwater weg te pompen. We proberen de overlast voor u zoveel mogelijk te beperken.

Veiligheid
Tijdens de werkzaamheden wordt het terrein afgezet met bouwhekken. De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens het werk te waarborgen; toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. We vragen dan ook uw medewerking bij het opvolgen van de aanwijzingen.

De bewoners in de omgeving van het Van Aalstpark zijn door onderstaande bewonersbrief op de hoogte gesteld.

20220908 Bewonersbrief Graven waterpartij Van Aalstpark def.pdf

Nieuwsoverzicht
Photo for Graven waterpartij Van Aalstpark