Herinrichting en permanente toegangsweg Van Lodensteinstraat

De bouw van de Tuyn van Palensteyn is klaar. Vanaf vrijdag 10 november 2023 kunnen de bewoners van de nieuwbouw aan de zijde van het Van Lierepad de wijk in en uit via het nieuw aangelegde parkeerterrein bij de Van Lodensteinstraat. Over 1 à 2 weken kunnen de bewoners van de overige nieuwe straten die route ook gebruiken.

Helaas zijn de afgesproken aanpassingen van eind 2021 aan de Van Lodensteinstraat vertraagd. Naar verwachting worden die uitgevoerd in de eerste helft van 2024. Wij bieden u onze excuses aan voor de vertraging.

Wat wij graag willen vertellen, is dat wij de hele Van Lodensteinstraat gaan verbeteren.

Waarom 2024?
De herinrichting van de Van Lodensteinstraat wilden wij klaar hebben vóór de oplevering van de woningen van Tuyn van Palensteyn. Door een combinatie van factoren is dat niet gelukt. Dit heeft onder meer te maken met personeelstekorten en werkdruk bij de aannemer en de gemeente. Maar ook aan uitloop van planningen door nutsbedrijven, slecht weer en afstemming met de werkzaamheden van het naastgelegen verduurzamingsproject van 74 woningen door woningcorporatie Stedelink.

Wat betekent dat voor u?
Verkeer van de nieuwbouw gaat door de huidige Van Lodensteinstraat. Dat kan tot enige overlast leiden en wij vragen op voorhand uw begrip daarvoor.

Wat gaan we verbeteren?
Naar aanleiding van de participatieavonden in oktober 2021 heeft de gemeenteraad eind 2021 ingestemd met een aantal plaatselijke aanpassingen aan de Van Lodensteinstraat. De gemeenteraad heeft hiervoor toen geld beschikbaar gesteld. Bij de verdere uitwerking van die aanpassingen is extra geld ter beschikking gekomen en hebben wij besloten om de hele straat aan te pakken. De straat wordt verbreed, voorzien van verkeersremmende maatregelen (drempels) en het asfalt wordt vervangen door klinkerbestrating.

Werkzaamheden in 2024
Het exacte tijdstip wanneer de werkzaamheden aan de Van Lodensteinstraat starten, is nu nog niet bekend. Voor nu wordt uitgegaan van de eerste helft van 2024. U ontvangt hierover later een brief van de gemeente.

De bewoners hebben een bewonersbrief ontvangen: 
Bewonersbrief Herinrichting en permanente toegangsweg Van Lodensteinstraat

 

Nieuwsoverzicht
Photo for Herinrichting en permanente toegangsweg Van Lodensteinstraat