Informatiebijeenkomst werkzaamheden en bereikbaarheid Croesinckplein

Dinsdag 20 juni vond in Piëzo een informatiebijeenkomst voor bewoners, bedrijven en omwonenden plaats over de werkzaamheden aan het Croesinckplein en de bereikbaarheid. De werkzaamheden worden door de gemeente, Heembouw en de BAM uitgevoerd. Dit betreft de renovatie van de woontoren Welkom en woningbouw op het Croesinckplein.

De bijeenkomst is door ongeveer 20 mensen bezocht, waaronder bewoners en ondernemers uit Palenstein. Met behulp van de projectleiders, de directievoerder en werkvoorbereider zijn alle bezoekers persoonlijk te woord gestaan en zijn hun vragen beantwoord. De avond is door de bezoekers als nuttig ervaren. Het was een inloopavond, waarbij men vragen kon stellen en langs tafels kon lopen om bijvoorbeeld impressietekeningen van de toekomstige situatie te bekijken.

Tijdens deze avond zijn 3 panelen over het Croesinckplein getoond.

Vlek D overzicht

Woonrijp maken - fases

Tijdelijke bouwterreinen vlek D

Aanleiding
Vanaf 26 juni 2023 starten werkzaamheden aan het Croesinckplein en de directe omgeving. Hiervoor is afsluiting van het Croesinckplein nodig. Tot en met begin oktober kan er niet geparkeerd worden en daarna is beperkt parkeren mogelijk. De ingang van Welkom en de woontoren blijven voor voetgangers en fietsers te allen tijde bereikbaar.

Wat gaat er gebeuren?
Aannemer van Wijk begint vanaf 26 juni 2023 met de aanleg van nieuwe riolering op het Croesinckplein. Die werkzaamheden duren tot begin oktober 2023. De aannemers BAM en Heembouw starten in dezelfde periode met het inrichten van hun bouwterreinen. BAM voor de verduurzaming van de woontoren. Heembouw voor de nieuwbouw van de 84 appartementen op de plek van het oude winkelcentrum. Hiervoor is een tijdelijke afsluiting van het Croesinckplein nodig.

Parkeren
Tijdens deze werkzaamheden is parkeren op het Croesinckplein niet mogelijk. Na begin oktober kan er tijdelijk beperkt geparkeerd worden. Dit blijft zo tot de bouwwerkzaamheden rondom het Croesinckplein afgelopen zijn naar verwachting eind 2024.

Waar kunt u parkeren?

  • De parkeerplekken langs de Du Meelaan.
  • Langs de gedempte singel tot en met 20 augustus 2023. Hierna is dit niet meer mogelijk, omdat de BAM hier hun bouwketen plaatst.
  • Bij het voormalige Monuta-gebouw, op ongeveer vijf minuten loopafstand. Een veilige looproute naar dit parkeerterrein wordt met borden aangegeven.
  • De nieuwe tijdelijke invalide parkeerplaatsen vindt u op de meegestuurde plattegrond.
  • De parkeergarage blijft bereikbaar. Via borden worden de in- en uitgang aangegeven.
  • In de week van 14 augustus tot en met 18 augustus zijn het Croesinckplein en de garage gesloten vanwege de aanleg van de riolering.

U vindt alle parkeermogelijkheden op de plattegrond.

Plattegrond bij Bewonersbrief informatiebijeenkomst Werkzaamheden Croesinckplein

De omwonenden hebben een uitnodigingsbrief voor deze avond ontvangen.

Bewonersbrief Bereikbaarheid en bewonersavond Croesinckplein

 

Nieuwsoverzicht
Photo for Informatiebijeenkomst werkzaamheden en bereikbaarheid Croesinckplein