Opening Toppertje

Op woensdag 22 maart opende wethouder Vugs bij de Schoutenhoek in de wijk Palenstein, de mobiele speelcontainer ‘Toppertje’ van Stichting MOOI. Het Toppertje (kort voor ‘Tijdelijke Ontmoetingsplek’) is gevuld met sport- en spelmaterialen voor de jeugd en is gestationeerd op het schoolplein van Basisschool De Jacobsvlinder.

Samenwerking

Tijdens de opening waren er zang- en rap optredens van jong talent en werd er gevoetbald. MOOI zocht hiervoor de samenwerking met Stichting Buurtwerk. Stagiaires van MOOI en ouders deelden voor de gelegenheid fruitspiesjes uit aan de massaal aanwezige schoolkinderen. Tevens werd onder begeleiding van actieve buurtbewoners kinderactiviteiten georganiseerd.

Meer speelvoorzieningen in de buurt

De opening van dit Toppertje is de uitkomst van gesprekken die MOOI met bewoners voerde. Daarin kwam de wens naar voren om meer speelvoorzieningen in de buurt te hebben. De Jacobsvlinder, waar MOOI op vrijdagen kinderwerk organiseert, gaf aan meer binding met de buurt aan te willen gaan. De speelcontainer stond vanaf 2013 eerder al in Seghwaert, Oosterheem en Buytenwegh. Het is een tijdelijke voorziening, voortgekomen uit een aanvraag die MOOI schreef naar het Oranjefonds.

Bewoners gezocht

Wie er gebruik maken van het Toppertje? Momenteel werkt MOOI wij samen met de gemeente (Sport & Spel), Basisschool de Jacobsvlinder en het kinderwerk van MOOI. Bewoners die een dagdeel per week toezicht bij het Toppertje willen houden kunnen zich aanmelden bij Anneke Janse (a.janse@stichtingmooi.nl)

Fotografie: Rob Verbunt

Nieuwsoverzicht
Photo for Opening Toppertje