Tuyn van Palensteyn: Energiezuinig

De gemeente heeft het bouwterrein van het nieuwbouwproject Tuyn van Palensteyn overgedragen aan VORM. Op de plek waar eerder de Diederik van Teilingenflat stond, is VORM inmiddels begonnen met het heiwerk en met het boren van de warmtebronnen voor de bodemwarmtepomp. De eengezinswoningen en de appartementen worden namelijk gasloos gebouwd en voldoen aan de eisen voor een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG). De eengezinswoningen binnen het plan worden zelfs energieneutraal.

Energiezuinig
De woningen verbruiken weinig energie door goede isolatie en HR++ glas, het terugwinnen van warmte bij douchen en ventilatie, het gebruik van de meest energiezuinige apparatuur en het gebruik van zonnepanelen.

Bodemwarmtepomp
Een bodemwarmtepomp zorgt voor verwarming, warm water en koeling van de woningen. De warmtepomp geeft warmte af aan de vloerverwarming, waarbij het overgrote deel van de warmte uit de bodem wordt gehaald en de rest uit het elektriciteitsnetwerk. Voor de koeling komt zelfs bijna alle koude direct uit de bodem onder de woning.

Bouw van de woningen
VORM is recent gestart met de heiwerkzaamheden. De verwachte oplevering is eind tweede kwartaal 2023.

Nieuwsoverzicht