Verkeersmaatregelen in Palenstein

Begin januari is gestart met de voorbereidingen voor de bouw van Stadskwartier Palenstein. Een project van deze omvang (150 woningen, 2 supermarkten en een aantal kleinere winkels) brengt zonder meer overlast mee voor de directe omgeving.

Een fors aantal parkeerplaatsen is vervallen, daarom heeft de gemeente een aantal (tijdelijke) maatregelen moeten nemen. Inwoners van Palenstein zijn vóór de kerst al per brief geïnformeerd over de maatregelen met een bebordingskaart.

 

Blauwe zones

Om het huidige winkelcentrum bereikbaar te houden zijn er 3 blauwe zones ingesteld rond het winkelcentrum vanaf 07:00 tot 18:00 uur.

  • Voor omwonenden worden helaas geen ontheffingen verstrekt. Wel zullen de blauwe zone tijden aangepast worden aan de winkeltijden, in plaats van 07:00 uur dus van 09:00 tot 18:00 uur. De blauwe zones staan met borden aangegeven. U herkent de parkeervakken aan de blauwe strepen. U mag op deze parkeerplaats uw auto neerzetten voor maximaal 1,5 uur. Gebruikt u hiervoor een parkeerschijf. Alle bewoners van Palenstein worden binnenkort met een brief over de aanpassingen geïnformeerd.

 

Extra parkeerplaatsen

Het goede nieuws is dat er inmiddels al zo’n 36 extra (tijdelijke) parkeerplaatsen zijn aangelegd en in gebruik genomen achter het winkelcentrum. Eind mei kunnen ook de parkeerplekken achter het nieuw te bouwen winkelcentrum in gebruik worden genomen.

 

Sloop flats

In juli 2019 wordt gestart met de sloop van de Goeswijn vd Poel- en Dirc van Doortogeflat. Ook dan zullen weer parkeerplaatsen vervallen, maar dan zijn er ook weer gezinnen vertrokken.

 

We blijven de steeds veranderende parkeerdruk in de gaten houden en zullen, waar mogelijk, zorgen voor passende oplossingen.

 

 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u een contactformulier invullen op onze website: www.palensteinzoetermeer.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Nieuwsoverzicht
Photo for Verkeersmaatregelen in Palenstein