Tango Locatie

De oude Tango Garage in Palenstein is verbouwd tot Let’s Tango. Hierin is het Living Lab Palenstein Aardgasvrij gehuisvest: een vernieuwende leeromgeving rondom de energietransitie waar onderwijs en bedrijfsleven samenkomen. Studenten en scholieren kunnen hier in de praktijk aan de slag tijdens de bouw van de aardgasvrije wijk Palenstein.

 

 

Het pompstation van Tango en de activiteiten van garagebedrijf Auto Ambacht zijn al geruime tijd verdwenen uit Palenstein. Wat overblijft is het karakteristieke pandje, eigendom van de gemeente, aan de Ambachtsherenlaan.

In de oude Tango Garage is het Living Lab Palenstein Aardgasvrij gehuisvest. Om het living lab in de voormalige garage te realiseren, stelt de gemeente het gebouw voor twee jaar beschikbaar aan het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Smart Technology. In mei 2019 is een bruikleenovereenkomst getekend om het gebruik van de locatie voor de komende twee jaar vast te leggen.

De verbouwing van garage tot leeromgeving is inmiddels gereed. Al tijdens de verbouwing werken studenten met bedrijven samen om direct te leren van de praktijk. Ook in de verbouwing speelt duurzaamheid een hoofdrol; er worden zoveel mogelijk oude bouwmaterialen hergebruikt. 

In januari 2020 is het living lab ​officieel geopend, maar vanaf oktober 2019 zijn de studenten al samen met de bedrijven aan het werk in "let's tango".

Meer informatie:  http://civ-smarttechnology.nl/project/living-lab-palenstein-aardgasvrij/

 

 

Nieuws

Contact

Werk samen met studenten en docenten aan de energietransitie. Zonder mensen geen transitie!

Let's Tango - Doe mee met Living Lab Palenstein!