Nieuwbouw Van Duvenvoordepad

In oktober 2019 is de start van de bouw van de 18 MyOwnHome woningen in plan Nexum in Palenstein feestelijk gevierd. Toekomstige bewoners hebben samen met wethouder Robin Paalvast (wonen) van de gemeente Zoetermeer het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van de duurzame woningen door het slaan van de eerste symbolische palen. 

November 2020 Herinrichting Van Duvenvoordepad: inzaaien en planten

Het inzaaien en planten langs de singel en het Van Duvenvoordepad gaat komende weken beginnen. De werkzaamheden duren naar verwachting tot de Kerst. In het voorjaar zullen dan de eerste bloemen zichtbaar zijn. Overigens duurt het nog wel een paar jaar voordat het gebied in volle pracht bloeit.

Bomen
Langs het Van Duvenvoordepad komen ook bomen. De bomen staan nu nog bij de kwekerij. Ze worden eind november, begin december gerooid en verplaatst naar Palenstein. Het gaat om berken, amberbomen, sierappels, lindes, één eik en één honingboom.

Berm
De berm langs het Van Duvenvoordepad wordt ingezaaid met een kruidenmengsel. Ook komen er heesters, dwergmispel, blokhagen en veldesdoorn.

Gazon
Op de kop van de Voorhamstraat en Asselierspad komt een grasgazon. Het inzaaien kan pas in april volgend jaar plaats vinden.

Waarom nu zaaien?
Het inzaaien gebeurt dit najaar omdat sommige zaden eerst kou moeten krijgen voordat ze kunnen ontkiemen. In het voorjaar zullen de zaden ontkiemen en zullen de bloemen zichtbaar worden. Het heeft nog wel een aantal jaren nodig, voordat de berm eruit ziet, zoals is bedoeld.

Vragen?
Heeft u vragen over de werkzaamheden of hoe u bijvoorbeeld de biodiversiteit in uw omgeving kunt stimuleren. Stel u vraag dan via: palenstein@zoetermeer.nl

Augustus 2020

De huizen aan het Van Duvenvoordepad zijn opgeleverd en bewoond en de omgeving is ingericht.

Mei 2020 - Start werkzaamheden Van Duvenvoordepad

Vanaf begin mei wordt een start gemaakt met het inrichten van het gebied Van Duvenvoordepad.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over het verloop van de werkzaamheden.

Bewonersbrief Van Duvenvoordepad inrichting

BIjlage bewonersbrief Van Duvenvoordepad


Nexum

Plan Nexum aan het Van Duvenvoorde in de wijk Palenstein in Zoetermeer bestaat uit 18 zelf te ontwerpen woningen. Het woonconcept MyOwnHome bood de toekomstige kopers de mogelijkheid om samen met de architect, wooncoach en groencoach met behulp van de online woningconfigurator hun droomhuis te ontwerpen. Door de keuzevrijheid van MyOwnHome ontstaat een afwisselende woonomgeving. De woningen zijn extra energiezuinig. Alle 18 eengezinswoningen zijn Nul-op-de-meter (NOM) woningen. Een NOM-woning is een woning, die onder andere door een zeer goede isolatie, een zeer lage warmtevraag heeft. De woningen wekken door middel van o.a. zonnepanelen, balansventilatie met warmte terug winning en een luchtwarmtepomp voldoende duurzame energie op om bij gemiddelde klimaatomstandigheden en gemiddeld gebruik volledig in de energiebehoefte van de gebruikers te voorzien. De bewoners hebben hierdoor nagenoeg geen energielasten.

 

Nieuws

Contact