Bewoners en ambtenaren samen op stap in omgeving Sandrinapad, incl. verslag

Donderdagavond 16 september werd een schouw gehouden in de omgeving van het Sandrinapad. Onder leiding van wethouder Margreet van Driel en wijkregisseur Sandra Rispens wandelden bewoners en ambtenaren langs het Sandrinapad, de Van Lodensteinstraat, de Voorhamstraat en het Van Duvenvoordepad. Er werd onder andere gesproken over de herstructurering, de verkeerssituatie, rattenbestrijding, afvalbakken, zwerfafval en groenonderhoud in het gebied.

'Een schouw is een goede manier voor bewoners om te laten zien wat er speelt in de omgeving, zij zijn immers de experts in de wijk', aldus de wijkregisseur. 'Daarnaast hebben ambtenaren de tijd om goed in te gaan op vragen en kunnen zij uitleggen waarom er bepaalde keuzes worden gemaakt over bijvoorbeeld het wel of niet plaatsen van een drempel of het snoeibeleid in de stad'.

Dat er veel speelt in deze omgeving bleek wel uit de levendige gesprekken. Ook diverse raadsleden waren aanwezig. Bewoners ervaarden het als positief om te kunnen laten zien, waar ze nu precies zo'n moeite mee hebben in hun wijk. In oktober vindt er een vervolgbijeenkomst plaats. Dan worden de opgehaalde punten uit de schouw verder besproken.

20210927 Verslag Schouw Sandrinapad en omgeving

Nieuwsoverzicht
Photo for Bewoners en ambtenaren samen op stap in omgeving Sandrinapad, incl. verslag