Bouw werkzaamheden en verkeer vlek C, D en G

Ongetwijfeld heeft u al gemerkt dat het drukker is geworden op de bouwterreinen in Palenstein.

Aannemer VORM gestart met de bouw van de Tuyn van Palensteyn. In juni start aannemer Heembouw met zijn werkzaamheden voor De Singelbuurt. DGW start binnenkort met de sloop van het oude winkelcentrum. Na de sloop zullen vanaf eind 2022 de eerste bouwactiviteiten op het Croesinkplein te zien zijn. De gemeente houdt alles goed in de gaten en heeft maatregelen getroffen voor de veiligheid en toegankelijkheid. Een overzicht vindt u hieronder.

Bouwverkeer
Het bouwverkeer rijdt via de Du Meelaan en heeft een eigen oprit naar de bouwterreinen voor alle drie de projecten. Voor de veiligheid is de Du Meelaan daarom iets verlegt. Borden voor het bouwverkeer en de veiligheid van het bestemmingsverkeer wijzen hierop.

Winkelcentrum
Vanaf 11 april begint de aannemer met de sloop van het oude winkelcentrum. Naar verwachting duurt het werk 3 tot 4 maanden. Daarna gaat Stedin aan de slag met het verleggen van de kabels en leidingen. Tijdens de sloop en de bouw is de voetgangersverbinding tussen het parkeerterrein bij het oude winkelcentrum naar het plein bij het Rakkersveld afgesloten. Het parkeerterrein bij het oude winkelcentrum blijft beschikbaar voor Welkom2. De blauwe zone is hier vervallen. De winkels in het nieuwe winkelcentrum zijn bereikbaar via het Schepenenveld.

Dempen Sloot
De aannemer is bezig met de voorbereidingen voor het dempen van de sloot tussen Welkom2 en de Du Meelaan. De gedempte sloot wordt in mei voorbelast met grond. Op de voorbelasting komen gedurende de hele bouwperiode tijdelijke parkeerplaatsen.

Meer informatie over deze projecten is te vinden onder Projecten in uitvoering.

Via de contact pagina of via palenstein@zoetermeer.nl kunt u uw vragen stellen aan Postbus Palenstein.
Heeft u vragen over de bouw bij de Tuyn van Palensteyn kijk dan op de projectpagina Tuyn van Palensteyn voor contact met de omgevingsmanager.

Nieuwsoverzicht
Photo for Bouw werkzaamheden en verkeer vlek C, D en G